Иновациите на Стив Џобс (инфографик)

Се зборуваше и пишуваше многу за генијалноста и работата на Стив Џобс кој почина на 6-ти октомври. Затоа без да должиме го претставуваме овој интересен инфографик за работата на г. Џобс низ годините, за Appple, продуктите кои Apple ги претстави додека тој беше на чело на компанијата. Вклучени се и продуктите од Next, неговата втора компанија за компјутери. Единствено што недостасува во овој едноставен и прегледен инфографик на Fluid Creativity, дизајниран од Скот Грин, e годината кога Стив Џобс го купи Pixar (1986) и кога го продаде на Disney (2006).

via

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии