Информативен сајт за Договорот со Грција и референдумот – „Да разјасниме“

Да разјасниме“ е нов проект на Горјан Јовановски, мотивиран од различните толкувања на договорот помеѓу Македонија и Грција. Платформата како и „Мој воздух“ ќе има за цел да ги информира граѓаните и да ја зголеми свеста за некои теми и прашања.

Целта на платформата е да им се помогне во политичко и социјално едуцирање на јавноста. Секако на платформата ќе се разјаснуваат актуелни договори кои се интересни за јавноста.

Најверојатно токму овој договор е одличен почеток. Прашањето ја подели јавноста, сите имаат различни мислења. Граѓаните имаат свој коментар, но според дел од споделените податоци бројот на граѓани кои го прочитале договорот е навистина мал.

На страница посветена на првото досие, освен што може да го преземете целиот договор може да ги разгледате и поважните точки од овој договор.

Секако ова е само прво досие кое ќе биде разгледувано. Во иднина ќе има нови „досијеа“ кои ќе помогнат за поинформирана јавност.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии