ИТ Индекс: МКхост, македонскиот хостинг лидер со над 4.000 клиенти

Во декември го стартувавме ИТ Индекс, сервис за индексирање на домашните ИКТ компании, стартапи и заедници. А од денес го започнуваме серијалот на претставување на компаниите кои веќе се дел од овој сервис. Серијалот ќе се состои од кратки текстови во кои ќе биде презентиран на кратко профилот на компанијата/организацијата по избор на редакцијата на IT.mk, а дополнително ќе ги почастиме и 10.000 импресии на дадена банер позиција, со цел да им дадеме шанса на свој начин да се претстават на IT.mk публиката. :)

Првата компанија со која го започнуваме овој серијал е МКхост, локален лидер во доменот на нудење на хостинг услуги и регистрација на домени.

ПРОФИЛ

1. Датум кога официјално започнавте со работа:
01-ви септември, 2006 година.

2. Од кого е основана компанијата:
Иван Петрушевски.

3. Првиот производ или услуга која ја понудивте и успешно продадовте:
Shared web hosting.

4. Колку луѓе броеше вашиот првичен тим?
Само еден.

5. Колку вработени сте сега?
Осум.

mkhost1

6. Кои се услугите и производите во кои специјализирате денес…
Веб хостинг и регистрација на домени.

7. Што е тоа што мислите дека ве разликува од вашата конкуренција?
Корисничката поддршка и безрезервното додавање на дополнителни вредности кон услугите на МКхост.

8. Кои се клиентите со кои соработувате денеска?
МКхост соработува со над 4000 активни клиенти, највеќе од Македонија, но имаме и дел од странство.

9. Што е тоа што би промениле на сегашната македонска ИКТ сцена ако имате неограничени ресурси?
Зголемување на едукација на младите и сите кои сакаат да имаат свој веб сајт и да бидат онлајн презентирајќи ги нивните услуги или идеи.

10. Што ќе работи Мкхост во 2020 година?
Ќе овозможи воведување на нови услуги од хостинг индустријата и ќе помага и едуцира во зголемување на веб присуството во Македонија.

Официјален сајт:
www.mkhost.mk

МКхост на друштвени канали:
Facebook / Twitter / LinkedIn


Последни 5 текстови на IT.mk поврзани со МКхост:

повеќе на ИТ индекс профилот на МКхост

Посебна понуда за читателите на IT.mk со важност до 01 мај, 2016:

20% попуст на сите услуги од МКхост со кодот ITMK20 при нарачка.

Текстот е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира компаниите кои се присутни на сервисот ИТ Индекс

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии