Ookla ја објави наједноставната алатка за мерење интернет брзина

Ако често одите да ја проверите интернет брзината на fast.com или speedtest.net, Ookla има попрактично решение. Нивната eкстензија за Chrome која постојано е на дофат, а со тоа овозможува и побрза и поелегантна проверка.

По инсталирањето на екстензијатa на Chrome се додава ново копче, а со негово притискање веднаш може да ја проверите брзината. Може да ја проверите брзината додека прелистувате, па нема потреба од отворање на нова вебсајт. Екстензијата овозможува прoверка на доцнењето (латенција) и брзината при преземање и испраќање на податоци. Ookla се креатори и на speedtest.net, еден од првите сервиси за проверка на интернет брзината.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии