Имате апликација? Пријавете се за учество на Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации

Имате апликација за паметни телефони? Метаморфозис ве повикува да ја пријавите за учество на Наградата на Светскиот самит за мобилни апликации.

Во овој момент натпреварот е во прва фаза и се избираат најдобрите апликации на национално ниво. Станува збор за награди кои ги промовираат најдобрите мобилни апликации. Натпреварот е речиси без ограничување, иако апликациите мора да можат да бидат сместени во некоја од следниве категории:

 • Владино и граѓанско учество
  услуги, отворени податоци и демократско учество
 • Здравје и добросостојба
  здравствена грижа, спорт и животен стил
 • Учење и образование
  знаење, наука и вештини
 • Животна средина и зелена енергија
  клима, одржливи ресурси и земјоделие
 • Култура и туризам
  наследство, забава и субкултури
 • Паметни населби и урбанизација
  мобилност, работа и одржливо живеење
 • Бизнис и комерција
  иновациски сервиси, безбедност, финансии и маркетинг
 • Инклузија и еманципација
  диверзитет, род, правда и човечки права

Со оглед на спектарот на категории, речиси и не постои апликација која не би можела да биде пријавена за учество. Од најголема важност е апликациите да бидат од стратешка важност за развој на информатичкото општество, но и да се достапни за целните групи за кои се наменети.

Аплицирањето е отворено до 15. септември, по што започнува селектирањето и изборот на најдобрите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии