Има 67 нови предлози за емотикони во Unicode

Дејан Соколоски

во Веб

Нови емотикони доаѓаат во 2016 година. Предлозите од 67 во најголем дел се ужасно лоши, куп зеленчуци, овошја, животни, спорт и слично, но некои без сомневање уште сега знаете дека ќе бидат дел од Unicode 9, организација составена од ИТ компании која е одговорна за Unicode стандардот што им дава човечко значење на бројките со кои комуницираат компјутерите.

„Facepalm“ и „Selfie“ најверојатно се првите кандидати да бидат додадени, иако и лев и десен „fist“ се чинат на совршена комбинација за емотикон „fist-bump“. Со оглед на тоа дека минататз надградба овозможи емотикони за различна боја на кожата, Uncode 9.0 не е подеднакво голема како претходникот, иако има некои интересни емотикони. Освен ова се чини дека на листата има неколку емотикони кои би можеле да се користат во комбинација , покрај споменатите „fist“, тука се и играњето и уште некои.

Листата на предложени емотикони можете да ја разгледате на Unicode.org, кочениот избор на нови емотикони ќе биде направен во мај следната година, а во јуни ќе биде донесена конечната листа на eмотиконите кои се додаваат.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии