Илон Маск на Bloomberg: Risk Takers

Дејан Соколоски

во Вести

Со PayPal го промени платежниот сектор, со Tesla Motors покажа дека електричните возила имаат иднина, а со Space X сака да стигне на Марс. Секако зборуваме за Илон Маск, претприемач кој неколку пати ги инвестирал своите средства во проектите на кои работел. Епизодата на Risk Takers посветена на Илон Маск е постара, но ако сте ја пропуштиле ова може да биде причина да ја погледате.

„Инжинер е најблиско нешто до волшебник што постои во вистинскиот свет.“ – Илон Маск

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии