Илон Маск за технологијата која ќе го спаси човештвото

Одржлива енергија, Интернетот, креирање на можност за живот на други планети, вештачка интелегенција и промена на гените се клучни технологии кои ќе ја определат иднината на човештвото, вели основачот на Tesla Motors и SpaceX, Илон Маск, во интервју за Stanford Business School. Во интервјуто амбициозниот г. Маск рече дека доколку не се одлучил да креира електрични возила, како што е неговиот Tesla Model S, тој ќе се обидеше да го револуционеризира интернетот. Па сега ќе размислувавме за вид на супер организам, некој вид на комбинација на луѓе и машини.

„Интернет ќе ја дефинира иднината на човештвото. Комуникацијата порано се одвиваше како осмоза од еден човек на друг бавно преку телефон или пошта. Сега секој дел од колективот дознава во ист миг со останатите… Сега можете да бидете во џунгла во Јужна Америка и да ги имате сите информации на човештвото”.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии