Илјадници европејци се успаа заради iPhone грешка

Тоа им наштети на илјадници iPhone корисници кои задоцнија на работа, предавања и други обврски. Mногу од нив се свртија кон Twitter да споделат искуства, да се шегуваат и да го критикуваат телефонот.

Моменталното решение е да се тргнат сите аларми наместени пред 31 ноември или да се намести алармот еден час порано, барем додека Apple не објави официјална закрпа.

Претходно корисниците од Австралија и Нов Зеланд го имаа проблемот, а наскоро можеби и американските корисници бидејќи следната недела и кај нив се променува сметањето на времето.

2 коментари на “Илјадници европејци се успаа заради iPhone грешка

  1. Стварно не ми се јасни тие ВОЗРАСНИ луѓе кои чекаат да ги разбуди аларм. Зарем внатрешниот аларм не им проработел после толку време па сами да си станат околу 08.00 часот.

    1. Зависи до човекот.
      Кај мене внатрешниот аларм работи само во сабота и недела, се активира пред 08:00 часот и постојано го пцујам.
      А од понеделник до петок не функционира :)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии