IKEA го нарави првиот Instagram веб сајт

Шведската компанија за мебел, IKEA, го крераше првиот Instagram веб сајт ikea_ps_2014. Профилот на Instagram е креиран со цел да ги запознае корисниците со колекцијата на компанијата и е составен од 12 слики кои заедно формираат веб сајт. Трикот е што сликите се обележани со тагови кои ве водат на веб сајтот на компанијата, односно на продуктот кој сте го одбрале. Ова е еден од најинтересните начини на користење на Instagram за реклама и промоција кој некоја од брендовите го искористиле до сега. Кампањата е дело на рускиот оддел за продажба на IKEA и маркетинг агенцијата Instinct.

IKEA PS: Instagram Website from Instinct on Vimeo.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии