Игри на табла во Гоблин, во фокусот македонски игри

Овој викенд, на 4 март Boardgames.mk и Гоблин, повторно организираат Boardgame Day. Вообичаено, секој може да дојде со омилената игра или да се приклучи на некоја игра.

Овој пат постителите ќе можат да видат неколку македонски игри. Креаторите на Cavern Tavern за прв пат ќе ја презентираат новата игра Rise to Nobility. Љубителите на Game of Thrones ќе можат да ја играат Hand of the King, која како и Rise to Nobility ја црта Тхе Мичо. Вообичаено достапна за играње е и Small Star Empires на Archona Games.

Board Games Day започнува во 14:00 и ако немате ништо испланирано, не се сомневајте – оваа сабота нема да има позабавно место од Гоблин.

Повеќе податоци за настанот на Facebook странaта на настанот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии