Игри на кои им се радувате како мало дете

Се сеќавате на овие ЕПСКИ!!1 игри? За многу од вас сигурно никогаш нема да ги заборавите овие неверојатни аркадни игри. За многу од вас, пак, вие не сте ги играле бидејќи сте помлада генерација.

За сите вас, за да ги откриете и повторно доживеете овие епски игри, инсталирајте си MAME. Симнете си .zip фајл од играта и префрлете го во директориумот Roms кај што ви е снимен Mame32 и уживајте. Не заборавајте да си ги наместите копчињата. Совет: копчето 1 е за додадење на жетон на првиот играч, 2 за вториот.

Final Fight

[youtube]q_jy6wi9DqA[/youtube]

Super Pang

[youtube]NZP5IIjx9xM[/youtube]

Tumblepop

[youtube]j7y6ATDekTw[/youtube]

Snow Bros

[youtube]WyORj1Bbj90[/youtube]

Bubble Bobble

[youtube]inAAItNuFaE[/youtube]

Cadillacs & Dionosaurs

[youtube]cZouU3CoSAg[/youtube]

Metal Slug

[youtube]SFwMLD3qygs[/youtube]

Street Fighter II

[youtube]3qAPbXNq0dc[/youtube]

7 коментари на “Игри на кои им се радувате како мало дете

  1. Ja imam eden problem… siminjam zip file od igrata ja stavam vo roms i koa ke startuvam mame i od koga ke ja selektiram igrata za da pocnam da igram neli, mi se pojavuva tekst: The selected game is missing one or more required ROM or CHD images. Please select a different game – ovoj tekst mi se pojavuva na sekoja igra koja ke ja selektiram

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии