Игри кои ќе излезат во октомври

Месецот октомври обично се поврзува со ноќтта на вештерките, но тоа никако не значи дека ќе бидете ограничени во поглед на новите игри. Оние кои сакаат да се исплашат како никогаш порано, не би требало да ја пропуштат долго очекуваната Amnesia: Rebirth. Фановите на комплексни отворени светови, пак, конечно ќе можат да ја проверат третата Watch Dogs игра, a на RPG фанатиците веќе им стои на располагање епската Baldur’s Gate 3. Со Torchlight 3 се дружиме веќе подолго време и сме презадоволни од играта, а едвај чекаме да видиме во какво ново руво ќе биде облечена Age of Empires 3. Над 60 игри нè очекуваат овој месец!

Игри кои ќе излезат во октомври!

 • Foregone [PS4, XBO, Switch] – 5 октомври
 • 9th Dawn 3: Shadow of Erthil [PC, PS4, XBO, Switch] – 6 октомври
 • Baldur’s Gate 3 [PC, Stadia] – 6 октомври
 • Democracy 4 [PC] – 6 октомври
 • Destiny 2: Festival of the Lost [PC, PS4, XBO, Stadia] – 6 октомври
 • Hyper Scape Season 2 [PC, PS4, XBO] – 6 октомври
 • Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix [PS4, XBO, Switch] – 6 октомври
 • Overcrowd: A Commute ‘Em Up [PC] – 6 октомври
 • Blaston [PC VR] – 8 октомври
 • Fall Guys Season 2 [PC, PS4] – 8 октомври
 • Game Dev Tycoon [Switch] – 8 октомври
 • Ikenfell [PC, PS4, XBO, Switch] – 8 октомври
 • Mortal Kombat 11: Aftermath – All Hallows’ Eve Skin Pack [PC, PS4, XBO, Switch] – 8 октомври
 • Ride 4 [PC, PS4, XBO] – 8 октомври
 • The Uncertain: Light at the End [PC] – 8 октомври
 • Ben 10: Power Trip [PC, PS4, XBO, Switch] – 9 октомври
 • FIFA 21 [PC, PS4, XBO] – 9 октомври
 • The Survivalists [PC, PS4, XBO, Switch] – 9 октомври
 • G.I. Joe: Operation Blackout [PC, PS4, XBO, Switch] – 13 октомври
 • Red Wings: Aces of the Sky [PC, PS4, XBO] – 13 октомври
 • Remothered: Broken Porcelain [PC, PS4, XBO, Switch] – 13 октомври
 • Second Extinction [PC] – 13 октомври
 • Torchlight 3 [PC, PS4, XBO] – 13 октомври
 • Woodsalt [PC, Switch] – 13 октомври
 • Onee Chanbara Origin [PC, PS4] – 14 октомври
 • Partisans 1941 [PC] – 14 октомври
 • Age of Empires 3: Definitive Edition [PC] – 15 октомври
 • Cake Bash [PC, PS4, XBO, Stadia] – 15 октомври
 • Cloudpunk [PS4, XBO, Switch] – 15 октомври
 • Monster Truck Championship [PC, PS4, XBO] – 15 октомври
 • Ring of Pain [PC] – 15 октомври
 • Space Crew [PC, PS4, XBO, Switch] – 15 октомври
 • Tennis World Tour 2 [Switch] – 15 октомври
 • 9 Monkeys of Shaolin [PC, PS4, XBO, Switch] – 16 октомври
 • Aquanox Deep Descent [PC] – 16 октомври
 • Crown Trick [PC, Switch] – 16 октомври
 • Fishing: North Atlantic [PC] – 16 октомври
 • Mario Kart Live: Home Circuit [Switch] – 16 октомври
 • Amnesia: Rebirth [PC, PS4] – 20 октомври
 • Doom Eternal: The Ancient Gods Part One DLC [PC, PS4, XBO] – 20 октомври
 • Drone Swarm [PC] – 20 октомври
 • The Guise [PC] – 20 октомври
 • LOVE [PC] – 21 октомври
 • Tenderfoot Tactics [PC] – 21 октомври
 • DwarfHeim [PC] – 22 октомври
 • Pokemon Sword and Shield: The Crown Tundra expansion [Switch] – 22 октомври
 • Valhall: Harbinger [PC] – 22 октомври
 • Ampersat [PC] – 23 октомври
 • Supermarket Shriek [PC, PS4, Switch] – 23 октомври
 • Transformers: Battlegrounds [PC, PS4, XBO, Switch] – 23 октомври
 • Carto [PC, PS4] – 27 октомври
 • Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues [PS4, XBO] – 27 октомври
 • Ghostrunner [PC, PS4, XBO, Switch] – 27 октомври
 • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 4 [PS4] – 27 октомври
 • AGOS: A Game of Space [PC VR] – 28 октомври
 • Gibbous [Switch] – 28 октомври
 • Strobophagia: Rave Horror [PC] – 28 октомври
 • Song of Horror: Complete Edition [PS4, XBO] – 29 октомври
 • Watch Dogs Legion [PC, PS4, XBO, Stadia] – 29 октомври  (Watch Dogs Legion pre-order)
 • The Dark Pictures Anthology: Little Hope [PC, PS4, XBO] – 30 октомври
 • Pikmin 3 Deluxe [Switch] – 30 октомври
 • Auto Chess [PS4] – 31 октомври

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии