Играјте ја Doom играта, но на малку поразличен начин со MiniDoom 2

Нема кој не слушнал за феноменалната пукачка игра во прво лице – Doom. Во раните деведесетти години, Doom беше играта поради која се закажуваа гости кај ретките среќници кои имаа компјутер.

MiniDoom 2 е игра која ќе проба да ја разбуди таквата носталгичност, но од целосно нова димензија. Имено, ако оригиналната игра беше FPS, ова е игра која ја играте како платформер. Се работи за феноменална забава која зрачи низ секое ниво и нуди интересни оружја и непријатели за масакрирање. Искуството ќе биде особено ценето од ретро фанатиците кои нема да можат, а да не ја ценат одличната ретро графика, како и препознатливите звуци.

Секако, не мора да сте ја играле оригиналната Doom за да уживате во оваа игра. Играта може да се игра на Windows или macOS.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии