iFixite го расклопи првиот Android телефон од Microsoft, Surface Duo

Дејан Соколоски

во Хардвер

Овој месец излезе првиот Android телефон од Microsoft, Surface Duo. Дури и ако не сте запознаени и самото име навестува дека станува збор за уред со два екрани; конкуренција на неколку нови телефони со флексибилен екран од Samsung и Motorola.

Наместо еден споен екран Duo доаѓа со два посебни екрани кои сепак функционираат како еден. Од она што веќе и го знаевме вакви уреди за кои е важен секој милиметар од се тешки за отворање. Поради ова и тешката пристапност до дел од приклучоците Surface Duo доби оценка 2/10 за можност за сервисирање.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии