iFixit го расклопи новиот Microsoft Surface Studio

Новиот Microsoft Surface Studio компјутер изгледа одлично, но има неколку недостатоци. Порталот кој има најдобра презентација на хардвер, iFixit, имаше можност да го расклопи и овој уред и има непријатни вести.

Уредот доаѓа со 8 GB RAM и нема можност за проширување. Слично нема можност за проширување и на процесорот и графичката картичка, па најверојатно моделот со 8GB RAM не е најдобар избор. Најголем дел од компонентите се наоѓаат во подножјето на компјутерот, но и во мониторот има интересни компоненти. Моделот на Studio кој го расклопи iFixit доаѓа со Intel Core i5-6440HQ, 8GB RAM и GeForce GTX 965M.

Оценката за поправка е 5 од 10. Ова не е премногу висока бројка, но е далеку пред оценката на MacBook. Најголеми недостатци на уредот се фиксните елементи: процесорот, рам меморија и графичката картичка. Тука е и напојувањето кое е специјално изработено за овој модел. Добра вест е што хардисковите се лесно достапни, а лесно достапни се и вентилаторите за ладење.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии