На прашање на новинарот какo ќе се плаќа претплатата, г-дин. Мурдок одговори дека поради технологијата ќе дозволи весниците да можат да се продаваат онлајн како целина, и тоа со е-читачите кои се иднината на весниците. Според г-дин. Мурдок „големи компании работат на е-читачите, сигурно ќе се појават за 2-3 години, но ќе треба да помине 10-15 за да бидат прифатени од публиката“.

Во меѓувреме американските весници објавија дека извршните директори на најдобрите весници од САД се сретнаа зад затворени врати да дискутираат за онлајн содржината и заштитување на интелектуалната сопственост, односно наплаќање претплата.

Подолу е целосното интервју на Fox News.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии