И Tencent лансира клиент за игри

Tencent, кинеската компанија која е сè само не омилена помеѓу гејмерите, лансира нивен клиент. Сега, и корисниците надвор од Кина можат да го користат клиентот WeGame X.

The Tencent Gaming Platform е дигитална продавница со над 200 милиони корисници. Со глобалната експанзија, Tencent очекува бројката значително да се зголеми, иако, во моментот, нема никакви инсентиви за таквото нешто. Имено, WeGame X се одликува со само 17 игри. Покрај инди хитовите како Chinese Parents, My Time At Portia, и Forts, се споменуваат и познати издавачи, како Larian Studios, Deep Silver, и Hello Games.

WeGame X не изгледа премногу лошо, а за пофалба се опциите за поставување рецензии, пребарување по жанрови и зачувување напредок во облак, но клиентот е на самиот почеток и допрва треба да се прилагодува и дополнително локализира за остатокот од светот.

Инаку, Tencent стои зад Riot Games, a и има пуштено длабоки корени во Activision-Blizzard, Ubisoft, и Epic Games. Дали знаевте дека Tencent има 40% удел во Epic Store?

За растечкиот број од прелистувачи и штотаквото нешто би можело да значи за просечниот гејмер пишувавме тука!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии