И One со Twitter преку СМС

За да ја подесите вашата One [email protected] услуга која корисниците можат да ја користат на следниов начин. За да се сетира Twitter профилот се овие инструкции:

  • Испрати SMS порака со содржина START на бројот 40404
  • Испрати SMS порака со корисничкото име на твојот Twitter профил
  • Испрати SMS со лозинката на твојот Twitter профил
  • Испрати SMS со текст ОК, како потврда на твојата лозинка и дека сакаш да користиш Twitter преку твојот мобилен телефон

После сетирањето кога сакате да пратите твит праќате СМС порака на 40404 и voilà објавувате пост.

Ова заедно со Facebook преку SMS сега за сега се одлични услуги бидејќи повеќето корисниците се уште користат постари „не паметни“ телефони, но оваа услуга дефинитивно станува непотребна со се популарните паметните телефони бидејќи со нив имате мобилни Twitter клиенти и Facebook апликација. Но додека да најдеме паметен телефон, ќе искуцаме некоја SMS порака. :)

5 коментари на “И One со Twitter преку СМС

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии