Хуго Чавез сака регулирање на интернетот

„Интернетот не смее да биде нешто бесплатно каде секој и сешто може да се направи и каже. Не, секоја земја мора да воведе правила и регулации.“ вели г-дин. Чавез, изреволтиран од еден венецуелски веб сајт Noticierodigital кој објави лажна вест дека помошник на г-дин. Чавез е убиен.

„Ова е криминал и мора нешто да се превземе. Имам информации дека тој сајт редовно објавува информации кои повикуваат на куп.“ вели г-дин. Чавез кој редовно ги критикува опозициски-настроените медиуми во земјата.

Венецуелскиот претседател е критички настроен и кон друштвените мрежи кои се популарни во неговата земја, неодамна нарекувајќи го Twitter „алатка за терор“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии