HTML и CSS со Никола – вовед во CSS (селектори)

Конечно во HTML и CSS туторијалите дојдовме до делот за CSS. Во ова воведно видео Никола објаснува повеќе за CSS селекторите. Во видеото ќе дознаеме: каде се може да пишуваме CSS, што се селектори, какви селектори постојат и како се користат.


Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги споделува со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат, Никола го споделува своето искуство со HTML/CSS, како вовед во продолжување на React туторијалите. Во моментов Никола е сениор фронт-енд девелопер во Dept.

Видеата се одлично склопени, едноставни за разбирање, и што е вистинска реткост, на македонски.

1 коментар на “HTML и CSS со Никола – вовед во CSS (селектори)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии