HTML и CSS со Никола – Форми

Во претходното видео се запознавме со начинот на кој може да форматираме текст, а во овој HTML туторијал ќе се запознаеме со исклучително важни елементи, форми. Формите се елементи кои им овозможуваат на корисниците да внесат податоци.

Ова е најкомплексен елемент досега, па и должината на видеото го отсликува ова. За среќа ако видеото ви изгледа премногу долго, може да го паузирате и да направите пауза пред да го завршите.


Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги споделува со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат, Никола го споделува своето искуство со HTML/CSS, како вовед во продолжување на React туторијалите. Во моментов Никола е сениор фронт-енд девелопер во Dept.

Видеата се одлично склопени, едноставни за разбирање, и што е вистинска реткост, на македонски.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии