HTML и CSS со Никола – Форматирање на текст

Во ова видео ќе се запознаеме со тагови за форматирање на текст. Покрај најчесто користените тагови во видеото може да се видат и тагови кои поретко се користат, а за првпат се споменати и семантички тагови.


Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги споделува со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат, Никола го споделува своето искуство со HTML/CSS, како вовед во продолжување на React туторијалите. Во моментов Никола е сениор фронт-енд девелопер во Dept.

Видеата се одлично склопени, едноставни за разбирање, и што е вистинска реткост, на македонски.

1 коментар на “HTML и CSS со Никола – Форматирање на текст

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии