HTC Vive Pro достапен за 800 долари, стариот модел со пониска цена

Image courtesy of HTC

Добри вести за сите љубители на виртуелната реалност. Новиот уред на HTC, Vive Pro има дата на излегување и цена.

Уредот е прилично скап. Без никакви додатоци, само за очилата купувачот ќе треба да плати 800 долари. Во оваа цена не влегуваат контролерите и сензорите за следење. Цената можеби е и очекувана со оглед на тоа дека Vive Pro сепак е надградба на постоечкиот модел.

Добра вест е дека цената на сегашната верзија ќе се намали за 100 долари или HTC Vive ќе чини 500 долари. Дополнително, HTC продолжува да го произведува и овој уред како поевтина верзија.

HTC Vive Pro доаѓа со 2 екрани со резолуција 1400 х 1600, постарата верзија e 1080 х 1200. Освен ова, има и подобрувања со слушалки кои сега се вградени, но можеби најважно е дека новиот модел е ергономски, па со тоа и поудобен за подолготрајно користење.

Првите уреди започнуваат со испорака на 5 април.

За жал, уредот официјално не е достапен за продажба во Македонија. Дополнително, и сегашните верзии на уредите за виртуелна реалност се тешки за наоѓање, и се прескапи.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии