Хрватско-македонскиот стартап u:Plug ќе го револуционизира домашниот штекер

Замислете да не заплеткувате во хаосот од различни кабли и полначи за сите ваши електронски уреди, и и наместо тоа да имате еден универзалем штекер преку кој може да поврзете и полните секаков вид на мобилен уред. Токму ова е идејата за u:Plug, нов хрватско-македонски стартап предводен од Иван Јелушиќ, Даниел Рупиќ и Митко Цабевски.

u:Plug e „дизајниран со корисниците на ум“, што значи дека е замислен да биде лесен за инсталирање и користење преку само „една дупка во ѕидот“, без дополнителни алатки. Тој го заменува стандарниот штекер и му додава 2 USB портови од 2.0А и 5.0V кои служат како универзален полнач за сите мобилни уреди. Тоа што го прави уникатен продукт е што штекерот има амбиентално светло што известува за фазите на полнењето. Стартапот само што го стартуваше својот сајт, и основачите не сакаа да откријат ништо што повеќе освен објавените детали.

7 коментари на “Хрватско-македонскиот стартап u:Plug ќе го револуционизира домашниот штекер

  1. Точно, постојат повеќе слични производи на пазарот, но сметаме дека нашиот производ е супериорен во однос на конкуренцијата поради неколку иновативни решенија. Малку повеќе инфо:

   Usually, product with similar functionality are seeking two wall holes to work. On the other hand, regarding uPlugs smart design and top notch electronics configuration, we are able to put all the good stuff in one single wall hole.

   Also, we would be the first product that combines above with “Vampire drain” technology. u:Plug saves energy.

   With the ambient lighting you can see from far how is the charging progressing.

   Plus it looks better than those ugly things :)

  1. Постојат повеќе ефтини имитации на пазарот, но ние сметаме дека нашиот прекрасен дизајн, иновативни решенија во однос на електрониката, инсталацијата, едноставноста и заштедата на електрична енергија од т.н. vampire drain што за прв пат во светот се имплеметира во нашиот производ, не прави супериорни во однос на конкуренцијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии