Holidays with Python – Како да научите нова библиотека

Процесот на учење е многу битен, па затоа ова видео опфаќа многу повеќе од самата материја.

Видеото е поврзано со наоѓање на денови кои се празници во одредени држави со помош на Python, но, фокусот е на начинот на процесирање на информации.

При учење на нова материја, има доста предизвици, па видеото покрива како овие предизвици може да се надминат и колку е битно да се размислува критички за добиените податоци.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии