HelpMark.me е апликација која им помага на волонтерите да ги пронајдат најзагрозените семејства

HelpMark.mе e македонска Android апликација од System4Enterprise. Сервисот има за цел да го олесни помагањето во подрачјата погодени од непогоди. Мотивација за сервисот несомнено е поплавата која го погоди скопскиот регион и лошата комуникација помеѓу локалните власти и доброволците.

Апликацијата е едноставна за користење и овозможува едноставно пријавување на локација на која е потребна помош и вид на помош која е потребна. Локацијата се добива преку GPS координати, а потоа корисникот одбира што е потребно, на пример: лекови, храна, облека и слично. Дополнително, корисникот може да остави белешка, на пример дека облеката е за три годишно дете.

Волонтерите можат да одберат некоја од локациите и да најават дека ќе задоволат некоја од потребите. Доколку успеат, маркерот се брише од мапата, доколку не успеат по 12 часа повторно се активира.

helpmarkme

Апликацијата е засега достапна само за Android.

4 коментари на “HelpMark.me е апликација која им помага на волонтерите да ги пронајдат најзагрозените семејства

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии