HAL е нова алатка која ќе им помогне на луѓето кои се подготвуваат да бидат лекари

Дејан Соколоски

во Вести

HAL е кукла копија на дете која ќе им помогне на идните лекари подобро да се подготват за својата идна професија. Можеби поголем фокус, со оглед на тоа дека HАЛ е на следните педијатари

Станува збор за софистицирана алатка. HAL плаче и крвари, па дури може и да следи прст со погледот, а кога ќе му ги осветлите очите зениците му се затвараат. HAL има, пулс, дише може да зборува и да се исплаши. Она што е интересно е дека компанијата која го произведува, Gaumard Scientific успеа да ги доближи проблемите на HAL преку изрази на ликот, гримаси и слично.

Најверојатно куклата е една од најсофистицираните едукативни помагала досега. Ова е само едно од едукативните помагала од компанијата,а останатите може да ги разгледате на сајтот на компанијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии