Хакнат Kinect симулира светлосни топки

„Комбинирајќи го скенирање на 3D сцената со Кinect камера и видео проектор кој проектира 3D сцена во реално време, ние може да ре-проектираме слики во геометрија да креираме нови техники за проширената реалност.“, се вели во блогот на Kimchi and Chips.

На Kimchi and Chips блогот ќе најдете повеќе видео од експерименти со проширената реалност.

(via Engadget)

Kinect Hadouken from Elliot Woods on Vimeo.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии