Хакери украдоа лозинки на играчи на WoW, Diablo и Starcraft

Хакери ги нападнаа Blizzard Entertainment. Компромитирани се имејл адреси на играчите на World of Warcraft, Diablo и Startcraft. Kомпромитирани се и енкриптирани лозинки на корисниците на Battle.net, услуга која е неопходна за играње на насловите на Blizzard. Со нападот се опфатени сите, освен кинеските профили.

Иако Blizzard соопшти дека нема причина за вознемиреност и дека финансиските податоци на корисниците не се пробиени сепак им советуваат на сите корисници да ја променат својата лозинка.

Сепак за дел од не-европските корисници пробиени се и „безбедносното“ прашање, но и податоци за мобилната и дијал-ин апликација. Иако нападот е пред се на американскиот сервер, не е лоша идеја и останатите корисници да ги променат своите лозинки.

Доколку користите исти лозинки на повеќе различни профили, тогаш побезбедно е да ги промените и нив. Покрај ова Blizzard ќе направи и надградба на апликациите за авторизација, па корисниците кои ги користат истите ќе бидат известени за истата.

1 коментар на “Хакери украдоа лозинки на играчи на WoW, Diablo и Starcraft

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии