Хакери стартуваа Android на iPhone

Програмерите го изведоа ова на постар 2G модел на iPhone но велат дека не треба да има проблем да се направи и на поновите 3G верзии на телефонот.

„Не е баш супер продукциски квалитет, би рекол дека е алфа квалитет, но се си работи.“ вели Дејвид Ванг од iPhone Dev тимот.

Повеќе детали заедно со кодот ќе најдете на Linux on the iPhone блогот.