Хакери ги прикажаа можностите на алатките на NSA

Група хакери ентузијасти од САД, во обид да ги рекреираат алатките на Националната агенција за безбедност (NSA), која неодамна беше хакирана, креираа сопствени алатки со отворен код. Софтверот и хардверот кои ги креираа, се базираат на новинарска статија на весникот Spiegel.

Алатките се дело на Џо Фицпатрик, кој во кусото видео ги презентира можностите на Slotscreamer која се користи за отклучување на екраните на компјутерите. Можностите на алатката се импресивни, и го отклучува компјутерот речиси без напор.

Видеото е дел од првата сезона на CYBERWAR која ја продуцира Vice.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии