Во овој серијал на текстови тимот на Brainster ќе споделува Growth маркетинг алатки и техники кои можат да ти помогнат во градењето на твојата кариера како маркетер.


Buffer препорачано од Марија Јаневска, дипломиран студент на Академијата за Дигитален Маркетинг

Buffer е алатка која ќе ти помогне во креирање различен контент, зависно од платформата на која што постираш и може многу да ти заштеди на време. Ти овозможува да закажуваш објави месеци однапред, на различни профили на Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Google+ и Pinterest истовремено. Можеш автоматски да ја споделиш содржината на различните профили, а можеш и поединечно да закачуваш во други денови и термини. Доколку водиш повеќе страни одеднаш многу ќе ти користи.

Sentient Ascend препорачано од Петар Ниновски CEO на Brainster

Софтвер за А/Б тестирање. Овозможува тестирање со повеќе варијации со користење на споредбена статистичка анализа и одредува кои од варијациите се најдобри. Звучи сложено, ама не е – се што треба да направиш е да дадеш 2+ идеи, и после алатката самa ќе си заврши работата и ќе ти каже која идеја е подобра и зошто.

ResponsiveDesignChecker препорачано од Емилија Здравковска, студент на Академијата за Дигитален Маркетинг

Ова е тул за респонсивност. Го внесуваш url-то од страната што сакаш да ја провериш и ти дава како изгледа на различни уреди. Можеш да ги провериш сите опции – десктоп, таблет и мобилен, има дури и за различна големина и модел. Скроз корисно и скроз бесплатно за користење.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии