Grouper.mk продаде 110 купони за ден и половина

Сите овие продадени зделки се само по четири дена од стартувањето на Grouper.mk. Сите зделки се успешни, односно се пријавиле доволно (и повеќе) број луѓе да го исполнат критериумот за попуст, што покажува дека македонските корисници го прифаќаат групното купување, односно купувањето преку интернет.

Групното купување работи на принцип дека еден попуст од локален бизнис ќе биде успешен само доколку се пријават група луѓе, пример 20 купувачи. Со пријавување нивните пари се резервираат, и доколку зделката е успешна, односно се пријават 20 заинтересирани, тогаш корисниците добиваат купон и попуст, доколку зделката е неуспешна, нема доволно заинтересирани, тогаш парите им се враќаат на тие што се пријавиле.

Групното купување стана хит низ светот, додека во Македонија стартува со Grouper.mk и наскоро со Kолектива.

6 коментари на “Grouper.mk продаде 110 купони за ден и половина

    1. :) IT.com.mk не е поврзан со Grouper.mk, а ниту мислам дека ова е реклама. Земајќи в обзир дека ова е прв стартуван веб сервис за јавно купување во .мк, тогаш мислам дека е вест да информираме како им оди на почетокот. Тоа ќе го направиме и со Kolektiva кога ќе стартуваат.

  1. Grouper ми е по привлечен од Колектива…

    Ги нема тие лоши маркетиншки трикови како Колектива која собира луѓе наградувајќи ги со подароци… Македонска работа , секој да земе нешто бесплатно…

    1. И мене ми изгледа океј сајтот. Имав фрка со картицата и ми одговорија после 10 минути. Тоа се бара од startup што е недела дена стар. Супер, ќе видиме што ќе понудат Колектива, ама сега за сега изгледаат поспоро и подосадно.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии