Greenpeace стартува кампања против Facebook

Согорувањето јаглен испушта многу јаглерод диоксид, што е главната причина за глобалното затоплување. Земајќи в предвид дека дата центрите користат многу енергија ова претставува проблем, вели Greenpeace.

„Сакаме Facebook да се откаже од јагленот и да се посвети на 100 отсто рециклирана енегрија, намалувајќи го својот јаглероден отисок со што ќе помогне во борбата за заштита од катастрофалните климатски промени.

Greenpeace стартуваше и Facebook група надевајќи се дека со доволно приврзаници ќе може да го промени одлуката за изворот на енергија на дата центарот на Facebook во Орегон, САД кој треба да се изгради до 2011.

„Кога корисниците на Facebook во минатото зборуваа остро за приватноста и други промени кои им влијаат врз нивните профил страни, компанијата беше принудена да ги смени полисите.“ вели Greenpeace и додава дека компаниите кои конзумираат многу електрична

1 коментар на “Greenpeace стартува кампања против Facebook

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии