За тоа како работи Google Translate, може да прочитате на следниов линк. А во продолжение, го тестиравме Google Translate колку добро знае македонски:

Со Google Translate на македонски може да преведувате и цели сајтови:

Засега, преводот функционира одлично, бар од тоа што јас можев да го видам од англиски на македонски и обратно. Постои и форма за ваш придонес кон преводот, односно доколку се случи сервисот да погреши, да го внесете точниот превод на македонски. Би било одлично доколку поголем број корисници го практикуваат ова за да може сервисот да напредува во своите познавања на македонскиот јазик.

Не чекајте, почнете со користење на Google Translate на македонски, за кој постоеше и петиција на Facebook со над 10.000 членови.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии