Google стипендии за студентки и студенти со хендикеп

Како дел од тековната посветеност на Google во охрабрувањето на жени и малцинства во вклучување во областите на компјутерско инженерство и технологија, Google ги објавува следните стипендии:

Рокот за пријавување за двете стипендии е 01.02.2012 година. Добитниците на стипендии ќе добијат стипендии во износ од по 7.000 евра, а во јуни 2012 година сите стипендисти и финалисти ќе бидат поканети да посетат една од канцелариите на Google во Европа, на заедничка работилница. На работилницата ќе се одржуваат и предавања и доскусиони панели, како и голем број друштвени активности кои ќе им овозможат на финалистите да се запознаат и да разменат искуства. Повеќе информации за стипендиите и работилницата може да дознаете преку видеата објавени на оваа локација.

Стипендиите се наменети за студентки, како и студенти со посебни потреби, кои студираат компјутерски науки, компјутерско инженерство, информатика или слични технички области. Покрај тоа, кандидатите мора да имаат запишано семестар во учебната 2012/2013 година.

За дополнителни прашања, слободно обратете се до Џени МекКол (Jenny McColl) од Google University Programmes EMEA, на [email protected].

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии