Google стартува курс за вештачка интелигенција и deep learning

Google во соработка со Udacity организира бесплатен курс за сите заинтересирани за „deep learning“, oдносно учење и оптимизирање на невронски мрежи во машините во обид да се креира сложена вештачка интелигенција. Курсот доаѓа само неколку месеци откако Google го отвори кодот за Tensor Flow.

Со оглед на тематиката, разбирливо курсот не е предвиден за почетници, но на инженерите и статистичарите многу ќе им помогне. „Ќе ви покажеме како да ги вежбате и да ги оптимизирате основните невронски мрежи, конволуциските мрежи како и долготрајна/краткотрајна меморија. комплетните системи за учење со Tensor Flow ќе бидат опфатени во проектите и задачите. Ќе се научите да надминете нови видови на проблеми, за кои сте сметале дека сте премногу тешки, но и повеќе ќе ја цените човековата интелегинција, која без никаков напор ги надминува сите овие проблеми“, вели Арпан Чакраборти, кој го води курсот.


1 коментар на “Google стартува курс за вештачка интелигенција и deep learning

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии