Google со телефон кој ви шепка реклами во уво

Телефонот ќе ви понуди рингтонови од реклами, GPS систем кој ќе ве тера да посетите спонзориран бизнис, на секоја ваша слика ќе има реклама, и телефонот од време на време ќе им се јавува на вашите пријатели за да им каже некоја реклама.

Револуционерниот уред е толку ефективен што „корисниците нема ни да се сеќаваат на време кога никој не им шепнувал во уво.“

Звучи лудо нели? :) Се работи за лажна вест на Onion која иако е шега, на моменти и апсурдна, сепак кратко ја објаснува ситуацијата со веб и мобилните сервиси. Сите сервиси/апликации се бесплатни, само ќе бидете спамирани со реклами.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии