Googlе, првиот светски бренд вреден над 100 милијарди долари

BrandZ Top 100 извештајот покажува дека топ 100-те бренда имаат заедничка вредност од 1.95 трилиони долари, пораст од 1.7 отсто од изминатата година. Google е на прво место со вредност од 100 милијарди долари, потоа следи Microsoft со 76.2 милијарди, а Coca-Cola брендот e прват на третото место со вредност од 67.6 милијарди долари.

Интересно, дури 5 од топ 10 компании се ИТ компании.

„Брзиор раст на овие брендови и нивните високи вредности ја одсликуваат силата и брзината на технолошкиот развој, кој порасна за 2% споредбено со изминатата година.
Растечката популарност на онлајн рекламирањето преку пребарувачите, што е поефтина отколку рекламирањето со прикажување, му оди во корист на Google Кој има околу 73 отсто од пребарувачкиот пазар.“ вели Millward Brown.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии