Google-овите 20 нешта за прелистувачите и Вебот

„20-те нешта…“ е напишана во HTML5 и претставува „водич за сите кои се љубопитни за основите на прелистувачите и Вебот“ со одговори на прашања „Како прелистувачот и Вебот работат? Што е HTML5, а што HTML? Што се „колачиња“ и „cloud computing”? Kaко да сме безбедни од опасности како вируси кога сме онлајн?“.

„Животот на веб може да ви даде слобода и моќ, но исто така заслужува и малку себе-едуцирање. Исто како што сакаме да знаеме факти како граѓани на физичките соседства – чистота на вода, клучни услуги, локални бизниси – така е и важно да го разбираме сличниот сет на информации за нашиот онлајн живот.“ се вели во предговорот на „20-те нешта“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии