Google објаснува како се креираат апликации за Glass (видео)

Google објави презентација за Google Glass од неодамнешната SXSW конференција во Oстин, Тексас, во која програмерот Тимоти Џордан го објаснува Mirror API-то кое ќе се користи за креирање сервиси за наочарите со проширена реалност. Тој вели дека ја прави оваа презентација бидејќи има луѓе кои „можат да инспирираат интересна дискустија и иновација за оваа API”.

Oва не е прв пат Google да побара идеи од пошироката заедница кога се работи за концептот на Glass, но до сега тоа е сведено на „отворена“ дискусија бидејќи уредот не е баш најдостапен. Што се однесува до креирањето на апликации тоа е едноставно бидејќи Glass работи како веб апликација преку која се логирате со OAuth 2 и додавате содржина. Содржината се презентира како Timeline Cards, односно како едноставни веб страни со линкови, слики, текст.

[youtube]JpWmGX55a40[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии