Google Now картичките сега ќе се прикажуваат и на Chrome за Windows и Mac

Google Now конечно пристигна на Chrome. Првите корисници набрзо ќе ја добијат верзијата на Google Now, а се очекува конечно да биде достапна за сите по неколку недели. Засега повеќе станува збор за синхронизација на паметните телефони, но корисниците ќе ги добијат и нотификациите во картички.

Користењето на Google Now е навистина едноставно, најпрво корисникот се логира во Chrome со истиот профил кој го користи за Google Now за Аndroid и iOS (се уште не достапно во Македонија), а можно е да треба да се вклучи и функцијата која дозволува Chrome да ја следи локацијата. Исклучувањето е подеднакво едноставно, корисниците најпрво треба да го одберат ѕвончето во долниот десен агол за да го отворат центарот за нотификации, потоа на запчаникот и конечо да ја отштиклираат функцијата која го активира Google Now.

Засега Google Now за Chrome е едноставно додаток за верзијата на телефоните, но не би било изненадување доколку наскоро компанијата излезе со поголема апликација за Chrome.

[youtube]pPqliPzHYyc[/youtube]

1 коментар на “Google Now картичките сега ќе се прикажуваат и на Chrome за Windows и Mac

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии