Google Maps се шират на Балканот – Street View доаѓа во Бугарија, а Загреб доби Live Traffic

Google го рашири Street View проектот и Бугарија, па отсега ќе можете да ги разгледувате Софија или Варна додека се подготвувате да ги посетите овие градови. Google во најавата извести и дека во соработка со Yandex се додадени панорамски фотографии на 200 градови и локации од Русија, помеѓу кои и организаторот на Зимските илимписки игри Сочи. Команијата додаде и нови локации од Британија, поточно од крајбрежјето на Шкотска и Јужен Велс.

Речиси истовремено Google Maps додаде Live Traffic приказ за главниот град на Хрватска. Загреб е прв град од регионот во кои ќе биде достапна оваа услуга. Live Traffic овозможува да стигнете најбрзо до посакуваната локација бележејќи го сообраќајот со зелена (брзо),жолта или црвена боја (бавно) и црна боја за улиците во кои има целосен застој. Објавата дојде на Twitter, а Хрватска и Загреб се додадени заедно со 3 други држави и 53 градови од целиот свет.

1 коментар на “Google Maps се шират на Балканот – Street View доаѓа во Бугарија, а Загреб доби Live Traffic

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии