Google+ копчето сега споделува препораки

Google ќе им излезе во пресрет на барањата на корисниците за зголемување на функционалноста на +1 копчето. Наскоро кога ќе поминете со глувцето над +1 копчето ќе можете да видите повеќе содржини кои им се допаѓаат на вашите пријатели. Со ова Google ќе им понуди порелевантни препораки на корисниците.

На пример во Google Play ќе можете да видите препораки за апликации од вашите пријатели. Иако новата функционалност на +1 целосно ќе биде имплементирано за неколку недели, дизајнерите кој се дел на developer preview group  веќе можат да разгледаат како се ова изгледа.

За новата функционалност на +1 копчето нема да има потреба од доплнително кодирање, се што е потребно е да го имате копчето на страната.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии