Google+ коментарите сега се достапни за WordPress

Пред неколку денови од Google ги обновија коментарите на нивниот сервис за блогирање, така што направија сопствен Google+ систем за коментирање, а денес истиот благодарение на развивачот Брендон Холтсклау е достапен и за WordPress. Oвој систем не е оптимизиран за WordPress, сега според тоа што можеме да го видиме работи добро, а гледајќи го кодот и тагот за коментарите, од Google воопшто не го ограничуваат само да биде користен на нивниот сервис.

Со ова Google сака да зададат удар врз системот за коментирање на Facebook, како и кај останатите системи за коментирање, но, колку ќе се користи, останува да покаже време. Додатокот Google+ Comments е достапен во WordPress.org директориумот и можете да го преземете од http://wordpress.org/extend/plugins/gplus-comments.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии