Google ja купи Slide, компанија која прави друштвени игри

„Работиме да развиеме отворени, транспарентни и интересни (и забавни!) начини да им овозможиме на корисниците да го искористат целиот потенцијал на како технологијата може да не зближи поблиску до пријателите и фамилијата и да овозможи корисни информаци само за нив.“ пишува Google во соопштението за купување на Slide. (околу 182 милилони долари според ТechCrunch)

Tокму друштвените игри и апликации му донесоа огромна популарноста на Facebook, како и на фирмите кои ги креираа. Не за џабе Texas HoldEm Poker е најпопулараната страна на Facebook со над 20 милиони фанови и со три пати повеќе играчи на апликацијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии