Google ја банираше првата порно апликација за Google Glass

На Google не му требаше многу време за да ја блокира првата порно апликација за Google Glass. Апликацијата на MiKandi со наслов Tits & Glass беше блокирана само за неколку часови после нејзиното објавување. Се работи за апликација со која може да се споделуваат и коментираат секси фотографии и видеа.

Причината поради која апликацијата е отстранета е новото правило со кое е забрането голотија и било каков вид на сексуален експлицитен материјал. Сепак, и покрај тоа веб сајтот за апликацијата ќе продолжи да работи, а апликацијата ќе биде обновена наскоро според новите правила.

[youtube]9-MgWQQCtw8[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии