Google Hangouts е достапен за Android, iOS и веб

На вчерашното отварање на Google I/O конференцијата, покрај останатото, беше најавена и апликацијата Google Hangouts. Со оваа апликација, ќе може да комуницирате со пријателите од своите Google+ кругови преку паметните телефони кои работат на iOS или Android, а и преку некој десктоп прелистувач.

Апликацијата веќе им е достапна на Android корисниците, iOS и Chrome. За да го користите овој сервис ќе морате да се најавите со вашиот Google+ профил, а ќе можете да комуницирате со луѓето кои се во вашата листа на „Пријатели“ и „Фамилија“. За да можете да комуницирате со луѓето, тие мора да имаат Google+ профил.

Пријателите можете да ги пребарувате според име, адреса или телефонски број, а возможно е на иста конверзација да бидат присутни и повеќе луѓе.

[youtube]ahy3uRzRG9w[/youtube]

1 коментар на “Google Hangouts е достапен за Android, iOS и веб

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии