Google Goggles сега преведува текст од слики

Сега со апликацијата може да преведува текст од слики. Пример, во француски ресторан сте, имате мени на француски, го сликате со телефон кој работи на Android 1.6+, го одбележувате текстот и voilà добивате превод на текстот. Сега за сега Goggles препознава англиски, француски, германски, италијански и шпански, додека преводот може да биде во сите јазици кои ги има на Google Translate. Google вели дека се уште работи на додавање не-латинечни јазици, со крајна цел Goggles да препознава хинду, арапски и кинески јазици како и да се направи компјутерот „да гледа подобро“.

Google Goggles може да се симне од Android Store или со телефонот да се скенира QR кодот oд тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии